Kaupungin pyydettävä rakennusten uudisrakentamisessa tai peruskorjauksessa lausunto jo tarveselvitysvaiheessa esimerkiksi vammaisneuvostolta, ikäihmisten neuvostolta ja nuorisovaltuustolta.

Kaupunkirakennelautakunnan (Kara) kokouksessa selvisi 12.1.2021, ettei Kotkan kirjaston peruskorjaus/uudisrakennusharkinnassa oltu tarveselvitykseen pyydetty esimerkiksi vammaisneuvostolta lausuntoa heidän näkemyksestään. Tarveselvityksessä lukee vain, että esteettömyys otetaan huomioon hankevaiheessa. Tämä ei Vihreän valtuustoryhmän mielestä riitä. Nostimme asian esiin epäkohtana Karan kokouksessa ja esitimme tarveselvityksen palauttamista valmisteluun, mutta tarveselvitys hyväksyttiin silti samalla tavalla kuin aiemmin elinvoimalautakunnan aiemmassa kokouksessa.

Vaikka olemme myöhemmin kuulleet, että tekninen johtaja Vesa-Jukka Vornanen on jo hienosti ryhtynyt toimenpiteisiin siitä, että kaupungin kiinteistöpuolella aletaan toimia varhaisemmassa vaiheessa kiinteistöjen tulevien käyttäjien kuulemisessa, niin silti haluamme tukea tätä prosessia esittämällä, että kaikessa kaupungin uudisrakentamisessa ja peruskorjauksissa pyydettäisiin tulevaisuudessa jo tarveselvitysvaiheessa lausunnot vammaisneuvostolta, ikäihmisten neuvostolta ja nuorisovaltuustolta. Näin päätöksentekoon saataisiin laajempi pohja.

Kannattaa muistaa, että ”vammaisille” hyvät ratkaisut ovat erinomaiset meille kaikille.

Kotkan Vihreä valtuustoryhmä
Valtuustoaloite 1.2.2021