Ilmastonmuutoksen huomioiminen investoinneissa mahdollistaa järkevän talouskasvun koronan jälkeisenä aikana.

Maailmanlaajuinen tavoite eli ilmaston lämpenemisen pysäyttäminen 1,5 asteeseen on saavutettavissa, jos investoinnit keskittyvät vähähiilisen infran luomiseen ja sitä kautta uusiin tätä tavoitetta tukeviin työpaikkoihin.

On turha väittää, että Suomi on liian pieni, jotta teoillamme olisi vaikutusta. Suomi voi olla kokoaan suurempi tekijä ilmastonmuutoksen hillitsemisessä, jos tuemme innovaatioiden kehitystyötä ja viemme ne tehokkaasti maailmalle.

Nyt pitää toimia.

Kuntatasolla tämä tarkoittaa esimerkiksi siirtymistä sähköiseen tai päästöttömään joukkoliikenteeseen, kiertotaloutta edistävän pienyrittäjyyden tukemista, panostamista e-palveluihin ja ilmaston ja ympäristön kannalta kestävän matkailun kehittämistä.

Luonnonvaroja ei saa ylikäyttää. Kulttuuri ja upea luonto ovat Kotkan kehityksen valttikortteja.

Leena Griinari
kuntavaaliehdokas (vihr.), Kotka

Julkaistu: Kymen Sanomat 16.4.2021, mielipide