Kymen Sanomien tekstaripalstalla (25.5.) julkaistiin kirjoitus, jossa epäiltiin vihervasemmistoa Helsingin perussuomalaisten vaalimainosten sotkemisesta. Perusteena oli, että vihreillä, vasemmistolla ja demareilla olisi häilyvä moraali, mutta kokoomuksessa sivistynyttä porukkaa.

Sivistysvaltiossa tutkitaan ennen kuin hutkitaan. Demokratia ja lainkuuliaisuus ovat kaiken perusta, ja kaikenlainen vaalien sabotointi on täysin ristiriidassa vihreiden periaateohjelman kanssa. Demokratiaan kuuluu sananvapaus, mutta sananvapauteen kuuluu aina vastuu.

On ikävää luoda tällaista varjoa poliittisen yhteistyön ylle – tuskin mikään puolue haluaisi pilata omaa mainettaan näin ilmiselvällä loanheitolla.

Me Kotkan seudun vihreät olemme vedonneet puhtaaseen peliin ja siistiin kuntavaalikampanjaan, jotta yhteistyö olisi mahdollista vaalien jälkeenkin. Kunnallisessa päätöksenteossa tarvitaan sydämen sivistystä ja yhteistyökykyä.

Markus Heikkinen (vihr.)
Riti Jukkara-Lyytinen (vihr.)
Leena Griinari (vihr.)

Julkaistu: Kymensanomat 27.5.2021, Lukijalta