Kotkan kaupunki/ Valtuustoaloite

Kotkan Vihreä valtuustoryhmä on seurannut vuosia, miten valtuuston päätökset kuten Metso-kriteerit täyttävien kaupungin omistamien metsien suojelu tai hyvätkin aloitteet kuten luontohyvitys ja suojelumetsien vuosittainen hankkiminen näyttävät jumiutuvat ehdotusten ja päätöksenteon jälkeen. Syynä ovat Kotkan ympäristöpalvelujen riittämättömät resurssit.

Tämän takia ehdotammekin seuraavaa: ensinnäkin Kotkan ympäristöpalvelujen toimintayksikkö kartoittaa ympäristöön kohdistuvien valtuustopäätösten ja -aloitteiden toteuttamiseen tarvittavat resurssit. Tämän jälkeen nämä resurssitarpeet tuodaan normaalia rataa päätettäväksi (lautakunta-hallitus-valtuusto). Ilman toimeenpanoresursseja mitään ei saada aikaan, vaikka tekisimme kuinka hyviä päätöksiä.

Aloitteellamme haluamme muistuttaa sitä, että järkevissäkin valtuustopäätöksissä pitäisi samalla päättää tarvittavat resurssit päätöksen toimeenpanemiseksi. Tätä ei ole tapahtunut esimerkiksi Metso-suojelumetsien kohdalla, mikä on johtanut toimeenpanon tarpeettomaan lykkääntymiseen.

Kotkassa 31. toukokuuta 2021

Kotkan Vihreä valtuustoryhmä