Meillä ei ole lupaa demokratiassa ja sivistysvaltiossa, jossa meillä on kaikki tutkimus ja tieto käytössämme, ajatella, että toisen ihmisen toisenlainen rakkaus olisi väärin, jos se on erilainen kuin omamme. Meillä ei ole lupaa osoittaa, että toisenlainen parisuhde ja perhemuoto, joka muodostuu rakkaudesta ja sitoutumisesta, olisi väärin tai vähempiarvoista. Meillä ei ole lupaa lähettää kasvaville lapsille ja nuorille sitä viestiä, että sinä olet erilainen etkä siksi saa samoja oikeuksia etkä ole yhdenvertainen lain edessä silloin, kun haluat avioitua ja perustaa perheen.

Meillä on lupa demokratiassa ilmaista mielipiteemme, mutta se ei ole sama kuin lupa polkea ihmisoikeuksia. Joskus tämä asia tulee jokaista liki ja jokaisen iholle, sillä rohkeus oman itsensä ilmaisemiseen ja toteuttamiseen lisääntyy koko ajan. Joku päivä se tulee myös niiden politiikkojen iholle, jotka nyt äänestivät ei. Koska joku päivä tämä asia koskettaa äitiäsi, isääsi, siskoasi, veljeäsi, lastasi, lapsenlastasi, ystävääsi, työkaveriasi ja naapuriasi.

Tämä ei ole mikään muotitrendi, vaan kymmenten vuosien salailun, häpeän ja syrjinnän saattaminen loppuun. Viimeinkin.

Mari Hostikka, Kotka Aviovaimo, neljän lapsen äiti — ja jos sillä on merkitystä, niin hetero
Kirjoitus on julkaistu Kymen Sanomissa 2.7.2014