Kotkassa on erinomaisia liikunta- ja virkistysalueita, mutta osa niistä nukkuu ruususenunta. Saarella on vanha vesitornin alue, sinne on jo valmiina pitkät puiset “kuntorappuset”, on Palotornin näköalapaikka, Kuusisen näkötorni, Katariinan näkötorni jonka lähelle pääsee autolla, ja vähän edempänä on kuntoratoja ja ainutlaatuisia maisemareittejä.

Ehdotan, että näiden alueiden hoitoon panostettaisiin hiukan ja niiden tunnettavuutta lisättäisiin. On kaikkien kuntalaisten etu, että voimme hyvin.

Jokapäiväinen pieni liikunta ulkona ja pienimuotoiset kohtaamiset muiden liikkujien kanssa edistävät hyvinvointia. Näköalapaikat voisi koota saman otsikon alle: ”Näköaloja Kotkassa”. Ne voisi rastittaa näköalareitiksi kuntoilijoille, lapsiperheiden seikkailuille, lintubongareille…
Ja taas yksi hyvä syy markkinoida Kotkaa ruuhkasuomen senioreille. Ei muuta, kuin ylös, ulos ja näköalapaikoille!

Sampo Halttunen
Kotkan kuntavaaliehdokas (vihr./sit)

Julkaistu: Kymen Sanomat 5.4.2021