Hyvä puheenjohtaja, arvoisat läsnäolijat!
Olen käynyt pitkän ja moniosaisen jaakobinpainin tämän lisämäärärahan kanssa ja ajattelin purkaa eilisten vaalien pettymystä vastustamalla hanketta.
Suurin syy vastustamiseeni on ollut se, että Haminan akkuklusteritehtaan ympäristövaikutukset ovat vielä epäselvät. Tänään tuli kuitenkin tieto, että Haminan kennotehdas on saanut ympäristöluvan. Mikäpä minä siis olen kyseenalaistamaan asiantuntijavirkamiesten päätöstä.
Toinen kaihertava asia on koko ajan ollut yhteistyö epävakaan ja ihmisoikeusongelmaisen Kiinan kanssa. Etenkin, kun heidän kanssaan ei ole vielä sopimusta olemassa.
Kymen Sanomien ansiokas juttu tämän päivän lehdessä kuitenkin avasi tällaiselle tavalliselle rivivaltuutetulle asian kokonaisuutta. Investoinnille näyttäisi uskottavasti olemaan käyttöä, vaikka kiinalaiset vetäytyisivätkin.
En siis aio vastustaa lisämäärärahaa. Etenkin, kun tähän on haettu Työ- ja elinkeinoministeriön Äkillisen rakennemuutoksen (ÄRM) ohjelman perusteella lisärahoitusta.
Jotenkin vain tuntuu, kuin näitä isoja päätöksiä tehtäisiin vajain tiedoin.

Vihreän valtuutetun Leena Griinarin puheenvuoro Kotkan kaupunginvaltuuston kokouksessa 12.2.2024. Lisämäärärahaesitys Keltakallion teollisuusalueen toteutusta varten.